reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

25 Ağustos 2016 Perşembe

EBA'ya nasıl giriş yapılır? EBA giriş için tıklayın 

EBA üzerinden giriş yaparak sizde MEB hakkında gerekli duyuru ve çalışmalrı en kısa zamanda öğrenebilir bu imkanlardan yararlanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere ve öğrencilere özel hazırlanan EBA eğitimciler arasındaki haberleşmeyi ve bilgilendirmeyi sağlayan kısa sürede sevilen bir program haline getirdi.

 

EBA'ya nasıl giriş yapılır?

EBA sistemine giriş yapabilmeleri için öncelikli olarak EBA şifresine ihtiyaçları var. Bu EBA şifresini öğrenciler yalnızca öğretmenlerinden alıyor.

 

1- Öğretmenlerinden EBA giriş şifresini alan öğrencilerin öncelikle www.eba.gov.tr (link is external) adresine girmeleri gerekiyor.

2- Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan ‘’giriş’’ butonuna tıklanır.

 

3- ‘’EBA Girişi’’ sekmesinde, ‘’Kullanıcı Adı’’ bölümüne T.C. kimlik numarası ve ‘’Şifre’’ bölümüne EBA şifresi girilerek ‘’Giriş’’ butonuna tıklanır

 

4- Sayfanın sağ üst köşesindeki ‘’Giriş’’ butonunun yerinde ad ve soyad bilgilerinin görünüyor olması EBA’ya sorunsuz bir şekilde giriş yapıldığını gösterir.

 

EBA giriş için tıklayın 


EBA nedir?

Eğitim Bilişim Ağı olaan bu hizmetin kısa adı EBA'dır. Eba, Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta uygulaması ve öğrencilere tablet dağıtılması kapsamında hayata geçirilen bir MEB uygulamasıdır... Proje de amaç öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin, öğrencilerinin öğrenme sürecine dahil olmalarını sağlamak, öğrencilerin doğru bilgiye erişmelerinde yardımcı olmayı hedefler... Bu sebeple EBA yani Eğitim Bilişim Ağı üzerinde öğrencilerin ve öğretmenlerin ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor.

 

EBA şifresi nasıl alınır?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi öğrencilere doğrudan bir şifre verme imkanı sunmuyor... Öğrenciler EBA şifresini ancak öğretmenlerinden alabilirler. Öğretmenler MEBBİS sistemine giriş yaparak EBA şifresi alıyor.

 

Özel okullarda durum farklı

Özel okullarda görevli öğretmenler ise e-okul şifrelerini kullanarak EBA sisteminden şifre alabiliyorlar. Özel okul öğrencileri EBA şifresi alamıyorlar ancak sistem üzerinde şifresiz yapılabilen tüm işlemlerden yararlanıyor.

 

Eba e kurs başvurusu için veli ve öğrencilerin öncelikle e-kurs.eba.gov.tr adresine internet üzerinden giriş yapmaları gerekiyor. e-kurs.eba.gov.tr adresinden karşınıza çıkan aşağıdaki menüden başvuru yapacağı menüyü seçmeniz gerekiyor. 

 

Ders Programı ve Sınavlar

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

 

Kurs Dönemleri

DYK’lar I.dönem, II.dönem ve III. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılır.

 

I.dönem kursları Ekim ayının ilk haftası başlar ve yarı yıl tatiline kadar devam eder.

 

II.dönem kursları derslerin başladığı ikinci yarıyılda başlayarak okulların kapanmasına kadar devam eder.

 

III.dönem kursları, okulların kapanmasıyla birlikte ders yılı bitiminden bir sonraki eğitim-öğretim yılı okulların açılışına kadar olan sürede açılır.

 

I.dönem ve II.dönem kursları birbirinin devamı şeklinde yıllık (ders yılı) olarak uygulanabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri